Peka s kvasom ni tako strašljiva ali težka, da tudi Vi nebi mogli narediti doma pice, s super hrustljavo skorjo, v nekaj minutah, brez dodatnih sestavin.
Ta recept za pico je preprost in dostopen, narejen iz navadne večnamenske moke.
POTREBNE SESTAVINE:
500 g moke (navadne tip 500-za mehkejšo skorjo ali mešanico 250g navadne tip 500 + 250g krušne moke tip 850 za bolj hrustljavo zunanjost)
V veliki posodi zmešajte polovico moke, kvas, sladkor in sol
Dodajte olivno olje in vodo (voda ne sme biti prevroča, sicer lahko ubijete kvas), ter z leseno žlico dobro pomešajte
Postopoma dodajajte še preostalo moko (lahko, da boste morali dodati še dodatno moko). Mešajte, dokler se testo ne oblikuje v kohezivno, elastično kroglo in se začne odmikati od stranic sklede. Testo bo še vedno rahlo lepljivo, vendar ga lahko še vedno upravljate (gnetete) z rokami.
Ločeno pripravite veliko, čisto skledo in jo obilno pokapajte z olivnim oljem in namažite tudi stene sklede s čopičem ali pa si pomagajte z rokami.
Roke rahlo potresite z moko in iz testa oblikujte kroglo, katero prenesite v skledo pomazano z olivnim oljem. Testo z rokami valjajte po stenah sklede, dokler ne bo vse testo premazano z olivnim oljem. Skledo tesno povijte s plastično folijo in postavite na toplo.
Pustite, da testo vzhaja vsaj 30min, oziroma, dokler se ne podvoji.
Ko je testo vzhajalo, ga nežno prenesite na rahlo pomokano površino. Na kratko ga pregnetite do gladkega (3-5x).
Z rokami ali valjarjem razvaljajte testo v krog premera približno 30cm.
testo prenesite na dobro pomokan inox lopar za krušno peč in stisnite ali rahlo prepognite robove, da dobite rob.
Po vrhu pice pokapajte olivno olje in ga razmažite po vsej površini, tudi skorji.
Testo za pico nadevajte po Vaših željah in že je pripravljena za v krušno peč.
DOBER TEK!
Ta stran uporablja piškotke. Za uporabo vseh funkcij te strani, tudi nakupovanja, prosimo, da sprejmete uporabo piškotkov.
o spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni po potrebi, shranjeni v vašem brskalniku, saj so bistveni za delovanje osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabljate to spletno mesto. Ti piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Prav tako imate možnost, da onemogočite te piškotke. Toda onemogočitev nekaterih od teh piškotkov lahko vpliva na vašo izkušnjo brskanja.
Potrebni piškotki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki anonimno zagotavljajo osnovne funkcionalnosti in varnostne funkcije spletnega mesta.
Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcije, kot so deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.
Piškotki uspešnosti se uporabljajo za razumevanje in analizo ključnih indeksov uspešnosti spletnega mesta, ki pomagajo pri zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje za obiskovalce.
Analitični piškotki se uporabljajo za razumevanje, kako obiskovalci komunicirajo s spletnim mestom. Ti piškotki pomagajo zagotoviti informacije o meritvah število obiskovalcev, stopnja obiskov ene strani, vir prometa itd.
Oglasni piškotki se uporabljajo za zagotavljanje ustreznih oglasov in marketinških akcij obiskovalcem. Ti piškotki spremljajo obiskovalce na spletnih mestih in zbirajo informacije za zagotavljanje prilagojenih oglasov.